Hiking

Wandelvakanties in Turkije 

Wandelen en hiking is gezond. Turkije bezit een van de werelds langste wandelroutes de Carian trail , deze wandeltrail is nog niet zo bekend omdat hij pas een aantal jaren geleden officieel erkend is door het ministerie . Naast de Lycian trail van 500 km heeft Turkije dus ook de Carian trail met 840 kilometer aan wandelroutes . Wij hebben de mooiste stukken gecombineerd voor u tot een 10 daagse wandelvakantie.


U kunt ieder jaar van ons nieuwe routes verwachten omdat we per etappe ongeveer 15 kilometer lopen loopt u in uw vakantie zo’n 100 kilometer. Er blijft dus nog genoeg te zien over voor een volgende wandelvakantie met onze gidsen.

 Het volk de Kariers leefden ruim 2000 jaar geleden in het zuid westen van Turkije en in Griekenland ( toen heette Turkije nog geen Turkije en Griekenland nog geen Griekenland en werd dit deel Klein Azie genoemd. De Kariers leefden in Turkije in het deel waar nu de provincies Aydin en Mugla zijn, alle wandelroutes zijn tussen de Egeische- en Middelandse zee, en de routes gaan ook hoofdzakelijk langs de kust en van antieke stad naar antieke stad. Dit deel van Turkije heeft een rijke geschiedenis en destijds werden deze wegen en paden ook wel de koningswegen genoemd. De kariers hebben voor ons als wandelaars en hikers een geweldig stukje erfgoed achtergelaten in de prachtige natuur. Wandelvakanties Turkije is de specialist in wandelvakanties op de Carian trail .

 Wij onderscheiden ons van andere reisorganisaties door met professionele gidsen te werken die allemaal Nederlands, Engels, Turks en Duits spreken. En die u tijdens het wandelen begeleiden en u de mooiste plaatsen onderweg laten zien, de verborgen schatten van het Turkse land. Onderweg lopen we langs de kust, door bossen, olijf boomgaarden, citrus boomgaarden en op het schiereiland van Datca  amandel boomgaarden. En kunnen we onderweg schildpadden, eekhoorns , wilde zwijnen , wilde ezels , en soms ook wilde paarden op onze wandelroutes tegenkomen. De omgeving bestaat uit bergen , een blauwe zee op sommige plaatsen echt met  kristalhelder water en dennen bossen  en loofboombossen en we lopen door kleine dorpjes en meestal over onverharde wegen en paden , soms kleine muilezel paadjes soms wat bredere met stenen geplaveide wegen. Dit houd in dat u niet op gympen kunt lopen omdat het terrein wat ruiger is en met hoogteverschillen van zo’n 400-600 meter op onze routes te maken hebben, bent u wandelschoenen nodig met een goede grip in de zool. Ook adviseren we een bandana of een petje op te doen tijdens het lopen ( tegen de zon ) en wandelstokken kunnen een enorme steun zijn tijdens het lopen ( denk aan hoogteverschillen) Waarmee we ons nog meer onderscheiden is dat u op de wandeldagen smorgens na het ontbijt bij uw hotel wordt opgehaald en na de tocht weer netjes terug gebracht wordt naar uw hotel. Ook wordt u op de luchthaven door ons opgehaald en weer terug gebracht. Kortom alles is geregeld en u wordt dus niet met een routebeschrijving het bos in gestuurd in een vreemd land of aan uw lot overgelaten , de taal kan dan een behoorlijke barriere zijn. Ons gidsen zijn enthousiast en weten veel over de natuur en de cultuur zodat u een prettige wandelvakantie zult hebben in Turkije en spreken allemaal Nederlands, Turks , Engels en Duits Het zal u dus aan niks ontbreken op deze leuke semi actieve vakantie.

Hiking the carian trail at Datca
Hiking the carian trail at the Bozburun peninsula
Poppy flowers
Burgaz at springtime