Hiking de Carian trail

Hiken in de voetsporen van de Kariers.

De kariers was een bevolking die meer dan 2000 jaar geleden in het zuid westen van Turkije / en Griekenland woonden, De kariers hebben een  wegen net en wandelpaden net aangelegd van maar liefst 840 km Boek nu uw hiking/wandel vakantie in Turkije en ontdek samen met onze Nederlandse gids alle verborgen natuurschoonheden in deze regio. Hiken in de prachtige omgeving van de Egeische- en Mediterranse zee, genietend van mooie landschappen met uitzichten over zee , wandelend langs olijfboomgaarden, door bossen en mooie stranden samen met onze nederlandstalige gids die u de mooiste plekjes van de regio laat zien.

Zet ook stappen op de Carian trail op het schiereiland van Datca. Op dit schiereiland ziet u olijfboomgaarden , amandelboomgaarden met in Februari heerlijk geurende bloesems van de amandelbomen , kristalheldere Middelandse- en Egeische zee met maar liefst meer dan 50 baaien en een stuk historie wat terug gaat tot de tijd van de hellenisten en de romeinen. Op het schiereiland van Datca vind u veel puur natuur , zowel in eten als in de nog ongerepte natuur wat het extra mooi maakt omdat dit gebied nog niet is “aangeraakt” door de toeristen.

Op het schiereiland van Bozburun ziet u een compleet andere structuur van de bergen met meer dennenbomen en andere rotsachtige ondergrond. Ook zijn hier de watervallen van Turgut en een antieke stad waar in vervlogen tijden Afrodite heeft geleefd. Met in totaal 840 kilometer aan Carian hiking trail hebben we genoeg keus en kunt u meerdere keren per jaar verschillende etappes van de routes met ons meelopen.

Kusadasi

Hiken in de omgeving van Kusadasi , the city that never sleeps…. in de stad die bekend staat om het vogeleiland is altijd wel iets te doen. In de omgeving maar liefst 39 opgravingen van antieke steden en prachtige wandelpaden langs de kust en door de bergen.

Marmaris

Marmaris is een touristiche plaats in de zomermaanden maar in de winter zijn veel winkels gesloten.MArmaris is genoemd naar de straten die van marmer gemaakt zijn in het centrum Vanuit marmaris wandelen wij op de bovenste gedeeltes van zowel het schiereiland van Datca als van Bozburun

Datca

Datca is een veel kleinere plaats dan Kusadasi of Marmaris en kent ook niet veel toerisme en is daarom een stuk authentieker gebleven. Het heeft een gezellige boulevard met restaurantjes en terrasjes aan het strand. Datca staat bekend om de ongerepte natuur met muilezelpaden en kristal heldere baaien en natuurlijk om haar amandel- en olijf boomgaarden. Ons voorkeur gaat uit naar het schiereiland van Datca voor de mooiste Carian trail wandelroutes.