Hiking op het schiereiland Datca

Hiking op het schiereiland van Datca.

Tijdens uw wandelvakantie verblijft u in hotel Villa Anfora , een familie hotel met 20 kamers en een zwembad op loopafstand van het centrum van Datca ( 5 minuten ) en ook 5 minuten lopen van zee. 

Dag 1;  zullen wij u van de luchthaven van Bodrum of Dalaman ophalen en naar het hotel brengen .

Dag 2; na het ontbijt zullen we beginnen aan de wandeling naar Burgaz en het dorp Kizlan vanuit hier zullen we terug keren naar het hotel. Deze dag zullen we  door het centrum van Datca via de sevgi yolu ( lovers lane ) lopen naar Burgaz waar wijnkoelers van meer dan 2000 jaar oud te zien zullen zijn en de restanten van een oude haven. Hierna lopen  langs de kust  we door naar het dorp Kizlan waar we 6 oude graanmolens zullen bezichtigen en naar een wijnboerderij gaan met de gelegenheid van het proeven van wijn en u eventueel een lekker  flesje wijn kunt kopen .

Dag 3; na het ontbijt zullen we u ophalen om naar het startpunt van deze dag te rijden Emecik. Hier lopen we door het bos naar de zee , een prachtige route met mooie uitzichten en vele fotomomenten.

Dag 4; Na het ontbijt zal de chauffeur ons naar palamutbuku brengen waar we langs de kust vandaan een stuk richting Knidos zullen lopen deze etappe is wat zwaarder dan de vorige etappes maar morgen is er een rustdag 

Dag 5 vandaag bent u vrij om te genieten en te doen waar u zin in heeft 

Dag 6: Na het ontbijt worden we opgehaald en naar gavruderesi gebracht we lopen langs een opgedroogde rivierbedding naar de zee en een stuk langs de kust en over het strand .

Dag 7 ; Vandaag lopen we vanaf het hotel via eski datca ( het oude Datca ) naar Hizirsah onderweg zullen we een kerkje bezichtigen en een zijdeweverij in het dorp hizirsah zullen  we een dorpswandeling maken en kijken hoe de mensen in het dorp leven ( kippen geiten etc ) 

Dag 8 ; De laatste wandeldag alweer , vandaag is het startpunt Hizirsah we vertrekken vanaf het dorp en zullen vandaag hoofdzakelijk door de bergen wandelen, onderweg komen we waterputten tegen en een wateropslagplaats  de chauffeur zal ons terug brengen naar het hotel 

Dag 9; rustdag , vrij te besteden misschien een paar leuke souvenirs kopen om mee te nemen naar huis of een kilo amandelen die hier in de streek worden verbouwd 

Dag 10; vandaag brengen wij u terug naar de luchthaven van Bodrum of Dalaman voor uw terugvlucht naar Nederland.

Knidos
Hiking Knidos Carian trail
Knidos tour oktober 2021