Hiking rondom Kusadasi

 

Hiking in de omgeving van Kusadasi.

Kusadasi staat bekend om haar vogel eiland een klein schiereiland met daarop een oude burcht. het eiland is verbonden met de vaste wal door een weg en langs deze weg liggen alle boten voor een boottocht op de egeische zee aangemeerd. Kusadasi is een bruisende badplaats u zult u hier zeker niet vervelen. Het Derici hotel en het ilayda hotel zijn beide aan de boulevard gelegenen beide op loopafstand van het centrum.Aan deze boulevard vind u allemaal restaurantjes en pubs en leuke terrasjes of ijstentjes.Het ilayda hotel bevind zich op 5 minuten lopen vanaf het centrum en het Derici hotel op 1 minuut loopafstand van het centrumRondom Kusadasi is een prachtige natuur . Het nationale park dilek yarim adasi millipark met haar hele mooie baaien , in het millipark kun je tijdens de wandeling eekhoorns, wilde zwijnen en schildpadden tegenkomen.het nationale park ligt op 30 kilometer afstand van de stad.Buiten het millipark om heeft deze omgeving nog heel veel moois te bieden. Bergen , bossen , azuurblauwe zee prachtige wandelpaden , sfeervolle kleine dorpjes waar normaal geen toeristen te zien zijn, een overheerlijke mediterrane keuken en veel olijfboomgaarden . Kortom een supergeschikte omgeving om te gaan hiken en wandelen. Wandelvakantiesturkije heeft een Gids die jaren in Nederland heeft gewoond en dus perfect Nederlands , Duits, Engels en Turks spreekt.Deze gids haalt u sochtends op bij het hotel , loopt met u de te wandelen route van die dag en brengt u aan het eind van deze wandeling weer terug naar uw hotel. U zult dus niet verdwalen onderweg en onze gids weet daarnaast veel van de Turkse cultuur en zal u onderweg de meest mooie plaatsen laten zien. Wandelvakantiesturkije onderscheid zich hierin met andere wandelvakantie aanbieders in Turkije , wij verzorgen alles tot in de puntjes voor u. Bij andere organisaties moet u zelf uw vervoer en luchthaven transfers nog regelen en loopt u zonder gids of op gps of zelf een uitgeprinte routebeschrijving. Wij vinden het naast de veiligheid van een gids het ook belangrijk dat u iets op kunt steken van de cultuur van dit prachtige land en dat in een ongedwongen vakantie sfeer.U heeft tijdens de wandel/hiking dagen genoeg tijd onderweg om mooie foto's te maken en regelmatig een korte pauze.Hieronder volgt ons programma:

Dag 1 u wordt opgehaald door onze chauffeur op de luchthaven van Izmir en maakt tegelijkertijd kennis met onze gids. samen zullen ze u naar uw hotel in Kusadasi brengen.

Dag 2: Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en gaan we vanaf deze dag naar ons wandelstartpunt. We wandelen rond het dorp Zeytinkoy en onderweg zien we een oud waterbassin, een leuk dorp en bergen en bossen . Na onze wandeling van vandaag brengt de chauffeur je terug naar je accommodatie in Kusadasi.

Dag 3: Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je accommodatie en gaan we vanaf deze dag naar ons wandelstartpunt.Vandaag lopen we naar Notion en naar Claros en natuurlijk gaan we gaan Claros in om de oude stad te zien (toegang inbegrepen 😉


Dag 4: Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en gaan we vanaf deze dag naar ons wandelstartpunt Camlik naar Sirince. We beginnen met een bezoek aan een treinmuseum (toegang inbegrepen) ) en vanaf hier wandelen we ongeveer 15 km door de bergen naar het dorp Sirince. In Sirince hebben we een wijnproeverij en een korte dorpstour, daarna hebben we wat vrije tijd voordat de chauffeur ons daar ophaalt en brengt ons terug naar de accommodatie Sirince is een oud grieks dorp beroemd om zijn fruitsmaak wijnen zoals meloen wijn aardbei wijn, bramen wijn kersen wijn
Dag 5: relaxte dag vandaag niet wandelen... U kunt er voor kiezen naar Efeze of Pamukkale te gaan of lekker de stad in te gaan en een terrasje pakken ( paardensafari, jeepsafari, boottocht er is veel te doen in Kusadasi)


Dag 6: Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en we gaan vanaf deze dag naar ons wandelstartpunt. Kirazli vanaf hier gaan we vandaag een lui parcour lopen, niet te steil en niet te heuvelachtig. Aan het einde van deze dag haalt onze chauffeur ons op en brengt u weer terug naar uw accommodatie.


Dag 7: Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en vanaf deze dag gaan we naar ons wandelstartpunt. Vandaag wandelen we rond Davutlar en hopen we de top van de berg te bereiken waar een oude monastir zijn ruïnes heeft. Aan het einde van de dag haalt de chauffeur ons op en brengt ons terug naar de accommodatie in Kusadasi.


Dag 8 : Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en vanaf deze dag gaan we naar ons wandelstartpunt. Millipark het nationale park met zijn wilde zwijnen, eekhoorns en schildpadden. We wandelen een deel over asfalt en een deel over het strand. als het weer in april goed is, kunnen we zwemmen in het kristalheldere water van de Egeïsche zee, dus vergeet niet je zwembroek of korte broek in je rugzak te stoppen. Vandaag is alweer de laatste wandeldag alweer. Na wat strandtijd brengt de chauffeur ons terug naar de accommodatie.


Dag 9: Een volledige dag ter vrije besteding: vrije tijd voor uzelf om de laatste souvenirs te shoppen en uw koffer in te pakken.

 Dag 10: onze chauffeur haalt u op bij uw hotel en brengt u naar Izmir Adnan Menderes Airport voor uw vlucht terug naar huis. We hopen u nog een keer te zien op een van onze andere wandelvakanties in Turkije.
 
Hiking around Kusadasi
Water storage in the mountains
Ancient water fountain in Kusadasi