Rond 10 uur wordt u opgehaald bij uw hotel
Eerst in de ochtend gaan we naar eski Datca , dit is een dorpje met een typische bouwstijl van stenen huizen , het oude Datca.
We kunnen hier een kopje turkse amandel koffie drinken of een kopje Turkse thee. De amandel koffie is alleen in Datca en Eski Datca te vinden omdat hier op dit schiereiland de amandelteelt veel voorkomt.
Het heeft een karakteristieke sfeer en is vooral bij de Turkse mensen erg populair omdat een bekende schrijver hier altijd in de hoek van een cafe zat te schrijven ( uiteraard onder het genot van een drankje ) Ook i staat de woning van deze schrijver Can Yucel hier in het dorp. Verder maken ze hier echt heerlijke ijsjes van geitenmelk . En is het gewoon leuk om door het dorp heen te wandelen.
Daarna gaan we naar het kerkje van Hizirsah en het naastgelegen zijde atelier , in dit zijde atelier worden sieraden van zijde gemaakt en mooie sjaals en bloesjes geweven en genaaid . Handwerk er is overal maar 1 van en de prijzen zijn voor zijde niet extreem duur ongeveer voor een bloes 60 euro Hier is een mooie tuin met een vijver bij waar we in alle rust van de natuur een kopje thee kunnen drinken . Het kerkje is nu een cultuur huis en er worden concerten en lezingen georganiseerd. Daarna gaan we naar mevrouw Durdane ze gaat ons Turkse borek broodjes leren bakken, dus we gaan met de handen aan de slag… Deeg kneden , uitrollen vullen met feta kaas en dille en peterselie en daarna gaan we de broodjes op een traditionele manier op een houtvuurtje in de olie bakken. Om ze vervolgens met een heerlijke linzensoep op te eten.. Dus we gaan in dit dorp echt bij de mensen thuis kijken hoe ze leven.. In Hizirsah zullen we een dorpswandeling maken en zien hoe de mensen in een dorp wonen en zelf alles verbouwen. Daarna gaan we naar Burgaz voor een korte strand wandeling van een uur en brengen we u terug naar het hotel.
Inbegrepen bij deze excursie zijn in Eski Datca 1 kopje amandelkoffie of een glaasje turkse thee per persoon
1 glaasje thee bij het zijdeatelier
Lunch bij Durdane van eigengemaakte borekbroodjes en linzensoep